Elektrische installatietechnieken

Derde graad

Visie

In deze studierichting bekwaam je je verder in de industriële installaties (elektriciteit in productiebedrijven) en de meer complexe residentiële installaties (elektriciteit in appartementen, winkelpanden, scholen, ziekenhuizen).

- industriële motorschakelingen PLC gestuurd.
- industriële bordenbouw en automatisering

Aanpak

Je leert procesmatig denken en handelen om je als elektrotechnicus te kunnen bewegen tussen de opdrachtgever-ontwerper en de uitvoerder. De klemtoon ligt op het herkennen, interpreteren, toelichten en verwerken van de ontwerpen om te komen tot praktische realisaties.

Profiel

Je bent geïnteresseerd in techniek en hebt een goede basiskennis van elektriciteit. Je kan vanuit een elektrische probleemstelling een oplossing uitwerken van ontwerp tot uitvoering. Je wil met elektriciteit aan de slag in een residentiële of industriële omgeving en je hebt oog voor veiligheid en milieu. De studierichting Elektrotechnieken in de tweede graad is de beste voorbereiding voor deze studierichting.

Toekomst

Na het volgen van deze studierichting heb je de mogelijkheid om verder te studeren in een Se-n-Se richting zoals bijvoorbeeld Industriële onderhoudstechnieken. Je kan ook de stap zetten naar de arbeidsmarkt om aan de slag te gaan als technicus elektrische installaties.

Lessentabel

Bekijk in PDF

Tutorials