Farmaceutisch technisch assistent

Derde graad

Deze studierichting bieden we in schooljaar 2022-2023 niet aan in het 5de jaar. 

Visie

De studierichting Farmaceutisch-technisch assistent is een wetenschappelijk-technische richting. Je raakt vertrouwd met wetenschappelijke onderzoeksmethodes en er is ruime aandacht voor de werking en bereiding van geneesmiddelen. Farmaceutische zorg verlenen aan patiënten is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Aanpak

Je krijgt een uitgebreide theoretisch-medische achtergrond en wordt ingewijd in de wereld van de apotheek via 300 uur stage waar theoretische kennis concreet wordt gemaakt. In het eerste jaar heb je tweemaal één week stage. In het tweede jaar ga je één dag per week op stage en heb je nog een volledige week extra stage.

Profiel

Je hebt aanleg en interesse voor medische wetenschappen. Je hebt een fijne motoriek, kan initiatief nemen en je bent vlot in de omgang met anderen. Je bent sterk communicatief en fijngevoelig.

Toekomst

Je kan terecht in een apotheek of ziekenhuisapotheek. Je kan ook een professionele bacheloropleiding volgen in paramedische richtingen of in de wetenschappelijke richtingen van de lerarenopleiding.

Lessentabel

Bekijk in PDF