Industriële elektriciteit

Derde graad

Visie

In deze studierichting ligt de nadruk op het procesmatig handelen bij industriële elektrische processen. Bij de realisatie van schakelingen heb je veel aandacht voor planning, preventie en kwaliteit. Via een begeleid zelfstandige methode verwerf je vooral praktijkgerichte competenties.

Aanpak

Je gaat aan de slag in het kader van industriële elektrotechnische installaties. Je werkt aan toepassingen van industriële sturings- en automatiseringstechnieken. De verwerking van gegevens en het lezen en maken van tekeningen en schema’s gebeurt met de computer. Via een blokstage van vier weken, eventueel in het buitenland, maak je kennis met de bedrijfscultuur van een elektrisch installatiebedrijf.

Profiel

Je bent geïnteresseerd in techniek en hebt een goede kennis van elektriciteit. Je houdt van uitvoerend werk in een complexe residentiële en in een industriële omgeving en je bent zeer nauwkeurig. De studierichting Elektrische installaties in de derde graad is de beste voorbereiding voor deze studierichting.

Toekomst

Je verwerft in dit specialisatiejaar het diploma secundair onderwijs en de startkwalificatie om het beroep van industrieel elektrotechnisch installateur te kunnen uitoefenen. Verder behoren ook bepaalde Se-n-Se-opleidingen behoren tot je mogelijkheden.

Lessentabel

Bekijk in PDF