Industriële houtbewerking

Derde graad

Visie

Het specialisatiejaar Industriële houtbewerking oriënteert je hoofdzakelijk naar het industrieel procesmatig handelen. Je verwerft realisatiegerichte competenties, binnen een duidelijk omschreven opdracht. Je leert hedendaagse uitvoeringen van interieurelementen, binnen- en buitenschrijnwerk, timmerwerk en houtbouwsystemen ontleden, opdrachten voorbereiden en oordeelkundig realiseren en afwerken.

Aanpak

Je maakt op een praktische manier kennis met de technieken, de eigenschappen en de mogelijkheden van de materialen. Je leert CAD/CAM systemen te gebruiken en maakt veelvuldig gebruik van CNC-machines. Door het toepassen van kwaliteitscontroles en zelfevaluaties, leer je uit je eigen bevindingen en stuur je jezelf bij. Via een blokstage van vier weken, eventueel in het buitenland, maak je kennis met de bedrijfscultuur van een houtverwerkend bedrijf.

Profiel

Je bent geïnteresseerd in een praktijkgerichte opleiding houtbewerking. Je hebt aanleg voor techniek, bent creatief en maakt graag gebruik van gereedschappen en houtbewerkingmachines. Om probleemloos in te stromen in dit specialisatiejaar volg je eerst de derde graad Houtbewerking.

Toekomst

Je verwerft in het specialisatiejaar Industriële houtbewerking het diploma secundair onderwijs en de startkwalificatie om het beroep uit te oefenen van polyvalent industrieel houtbewerker. Je kan ook aan de slag als machinebediener van traditionele en computergestuurde machines. Verder behoren ook bepaalde Se-n-Se-opleidingen tot je mogelijkheden.

Lessentabel

Bekijk in PDF