Industriële onderhoudstechnieken

Visie

Je leert de voorbereiding, uitvoering en eventuele bijsturing van een industrieel onderhoudsproces, zowel op elektrisch als op mechanisch gebied. Curatief, preventief of periodiek onderhoud zijn steeds weerkerende begrippen. Je leert gegevens verwerken, tekeningen en schema’s lezen en begrijpen.

Aanpak

Je wordt opgeleid via praktische realisaties en realiteitsgebonden situaties tot een beginnende onderhoudstechnicus in een industriële omgeving. Via een blokstage van vier weken, eventueel in het buitenland, maak je kennis met de bedrijfscultuur van een technologisch bedrijf

Profiel

Je hebt je diploma secundair onderwijs behaald binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit. Je wil je specialiseren in de onderhoudswerkzaamheden van industriële processen.

Toekomst

Je kan tewerkgesteld worden als gespecialiseerd onderhoudstechnicus. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid kan opnemen voor je eigen werk en dat je aan de hand van technische informatie onderhoudswerkzaamheden kan voorbereiden, begeleiden, uitvoeren en evalueren.

Lessentabel

Bekijk in PDF