Mechanische vormgevingstechnieken

Derde graad

Visie

In deze studierichting bekwaam je je verder in het vormgeven van mechanische onderdelen en installaties. Je krijgt zicht op het hele proces, van studiebureau tot de uiteindelijke realisatie.

Aanpak

Je leert mechanische ontwerpen herkennen en begrijpen. Daarna zal je de geschikte materialen, componenten en uitvoeringstechnieken kiezen en het ontwerp realiseren. Bij de voorbereiding van de uitvoering ga je leren werken met CAD/CAM en CNC-machines. Via een blokstage van twee weken kan je kennismaken met de bedrijfscultuur van een verspanend constructiebedrijf.

Profiel

Je hebt interesse voor het realiseren van mechanische onderdelen en constructies. Je bent eerder praktisch dan theoretisch ingesteld. Je hebt reeds een basisvorming van mechanische vormgeving.

Toekomst

Na het volgen van deze studierichting heb je de mogelijkheden om verder te studeren in een Se-n-Se richting zoals bijvoorbeeld Industriële onderhoudstechnieken. Je kan ook de stap zetten naar de arbeidsmarkt om aan de slag te gaan als mechanisch vormgever.

Lessentabel

Bekijk in PDF