Winkelbeheer en etalage

Derde graad

Visie

In dit specialisatiejaar verwerf je de vereiste beroepskwalificatie voor een zelfstandig detailhandelaar en een rayonverantwoordelijke. Een belangrijke plaats in de opleiding is weggelegd voor stag

Aanpak

In deze studierichting ga je wekelijks 7 uur op stage. Bovendien doe je nog 2 weken blokstage in een zelfstandige detailhandel. Daarnaast organiseert de school het project ‘Leeronderneming’. Dit project is de rode draad in deze opleiding: je richt een eigen winkel op in het commerciële centrum van Tongeren waar je de mogelijkheid krijgt om je te ontplooien tot een zelfstandige en bekwame beroepskracht. Schoolse kennis wordt hier voortdurend getoetst aan de praktijk van een handelszaak.

Profiel

Je bent geïnteresseerd in de verschillende aspecten van het verkoopvak. Je wil graag leren hoe je als zelfstandig detailhandelaar je eigen zaak kan opstarten. Ook heb je interesse in de taken van een rayonverantwoordelijke in de afdeling voedingsmiddelen en/of de afdeling non-food. Je wil graag meewerken aan presentaties in een winkel en etalage.

Toekomst

Op het einde van het specialisatiejaar krijg je een diploma secundair onderwijs waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Ook behaal je het attest bedrijfsbeheer. Dit heb je nodig als je zelf een zaak wil starten.

Lessentabel

Bekijk in PDF